Jednostavna, prirodna i povoljna riješenja

petak, 12.10.2018. - petak, 12.10.2018.
zmag_630

Konferencija Naša dobra hrana, koja se održava u subotu 13. listopada u Kinu Tuškanac s početkom u 10 sati, u svojim predavanjima će posebnu pažnju posvetiti temi klimatskih promjena, bioraznolikosti i ekološkim trendovima u vrtlarstvu, kao i održivijim i pravednijim oblicima proizvodnje i distribucije hrane.

Tako će Naša dobra hrana  među ostalima ugostiti Korneliju Benyovsky Šoštarić, autoricu knjige Zeleni kvadrat – zdravlje iz organskog vrta te urednicu i voditeljicu TV emisije Vrtlarica koja će predavanjem pod nazivom Zašto ja vrtlarim ekološki? sudionicima prenijeti dio svog bogatog praktičnog iskustva. Kako se suvremeni uzgoj može jednostavno i povoljno prilagoditi potrebi za zdravijom hranom, uz minimum utjecaja na okoliš, kako se baviti organskim vrtom na suvremeni način te koja rješenja su jednostavna i povoljna, a prirodna – samo su neka od pitanja s kojima će se ovo predavanje baviti.

Projekt Društvena banka sjemena predstavit će Sendy Osmičević iz ZMAG-a, a konferencija će, uz predavanja gostujućih predavača, uključivati i panel Naši dobri proizvođači na temu organske poljoprivrede u Hrvatskoj na kojem će sudjelovati Ranko Lipovščak (Demetra d.o.o.), Josip Sabol (OPG Sabol), Branko Pintar (OPG Pintar) i Matija Cetinić Frankos (Zadruga Berry Organica).

Konferenciju će pratiti i dodatni program razmjene sjemena koja će biti organizirana za vrijeme trajanja konferencije u predvorju Kina Tuškanac, dok će kao uvod u konferenciju, u petak, 12. listopada u 19 sati u Art kinu Grič (Jurišićeva 6) biti prikazan dokumentarni film Sjeme: neispričana priča. Također, jedan od popratnih programa bit će i stručna radionica Plodnost tla, koju će voditi Bruno Motik, Cvijeta Biščević i Igor Zlojtro, a koja će se održati u nedjelju 14. listopada na Recikliranom imanju u Vukomeriću.

Konferencija će trajati od 10 do 18 sati. Na konferenciji mogu sudjelovati svi zainteresirani. Ulaznica za konferenciju uključuje sva predavanja, a moguće ju je kupiti po cijeni od 70 kuna putem sustava Entrio.

Više informacija o programu možete pronaći na službenoj stranici.


Povezano