Začarana Močvara

ponedjeljak, 28.05.2012. - ponedjeljak, 28.05.2012.
mocvara_znak_630

Mlada kantautorica Nina Romić i sama je do sada nebrojeno puta začarala Močvaru svojim nježnim, snažnim emocijama ispunjenim autorskim pjesmama. Zvukovi koje ćete čuti u Začaranoj Močvari nisu stilski definirani, ali moglo bi se reći da će biti ponekad u znaku akustike, lo fi pristupa i minimalizma, bit će često namijenjeni sjedećem slušanju i tiši od uobičajenih, a glazbeni stilovi koji su dobrodošli su folk, etno, jazz, blues, country, elektronika, ali i drugi. Na prvoj večeri u nizu nastupaju: Mika Male, Ivana Picek i Miki Solus.

Ivana Picek  pjeva svoje autorske pjesme uz pratnju gitare i nekog neobičnog instrumenta, a ponekad joj se na ksilofonu zna pridružiti i sestrična Antonija. Teme njenih pjesama su vesele i specifične, ponekad pjeva o životu u WC-u, o slovu NJ, a nekad nas zna natjerati da razmislimo o odbacivanju ovog načina života i vratiti se prirodi. Njen album Ludo djevojče možete preuzeti ovdje.

Iako mu se album zove Muzika sumnjive kvalitete Miki Solus vas nesumnjivo neće ostaviti ravnodušnima. Osebujni trubadur koji zasigurno ima što za reći predstavit će se uz synth i gitaru. Uvući će vas duboko u svoje pjesme da ćete se na momente zapitati nalazite li se u nekoj karikaturi ili stripu, jer njegove su teme svakidašnje, šarene, ironične, iskrene i komične, pomalo na granici uvrnutog, ali ipak zabavne i sa ove strane granice dobrog ukusa. Miki ima dva albuma koji se mogu preuzeti ovdje.

Mika Male, sada već kultni zagrebački bend, na čelu s kantautorom Orlanom Tusom dolazi predstaviti novi materijal u trenutku kada se nalazi usred snimanja novog albuma. Njegov stil je jedinstven, a nastupi rijetki i pamtljivi. Najbolje se snalazi u tišini i tamo će vam otkriti bogati svijet emocija i misli. Godine 2010. bendu je izašao album Vremenom, a za jesen pripremaju i drugi. 

Početak je u 21 sat, a upad 20 kuna.

 


Povezano