Što se to svira ispod dubrovačkih zidina

subota, 04.03.2017. - subota, 04.03.2017.
Feredon_630

Zagreb, MIMO, 5. ožujka

Peti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 5. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i Radiju Dubrovnik te live videostreaming.

Pod nazivom Što se to svira ispod dubrovačkih zidina, MIMO je za ovu priliku ostvario suradnju s Art radionicom Lazareti pa će ovaj put nastupiti dva sastava iz Dubrovnika. To su Feredon i Embassy 516.

Nakon godina provedenih u sjedenju na kauču i obrađujući stare hitove, četiri hrabra momka iz Dubrovnika odlučila su promijeniti glazbu na lokalnoj razini te postati popularni na globalnoj. Nitko ne zna kada je bend Feredon zapravo nastao, ali jedino što sa sigurnošću možemo reći jest da njihova glazba ističe onaj pornografski dio u Porn-rocku.

Embassy 516 postoji od 2006. godine, a već tijekom demo statusa slijedile su mnoge potvrde na glazbenom području  i pobjednički rezultati na natječajima za neafirmirane bendove. Uz pojavljivanja na velikim festivalima, poput Inmusica i Terranea te svirke uz bok svjetski poznatim kolegama – 2012. izdaju prvi službeni album “Surveillance Of The Environment” za Geenger Records uz službenu potporu MTV-ja, čime postaju prvi bend iz Dubrovnika kojemu je to ikada pošlo za rukom.


Povezano