Ri Rock festival

srijeda, 25.05.2011. - četvrtak, 26.05.2011.
AKC Medika_500

Nekad su na ovom festivalu svirali Let 3, Transmisia, An face, Parafi, Termiti, Grad, Gpps i svi drugi bendovi koji su uvelike obilježili riječku scenu. Ovaj festival pruža pregled riječkog rockerskog stvaralaštva, gdje se svake godine prijavljuju demo bendovi. Kako je Rijeka najrockerskiji grad u Hrvata, zajedno s udrugom Ri rock, AKC Medika ugošćuje neke od predstavnika te scene.

U četvrtak, 26. svibnja poslušajte bendove Super sexy flesh eating zombie strippers i Sunshine madness. U petak će nastupiti Carmina Puttana, Krešo i Kisele kiše te Officer down.

Super sexy flesh eating zombie strippers postoje od 2008, a seks, horor i crni humor glavna su vodilja ovog benda. Članovi su Undead na basu, Ivan Trash na gitari, Kralj Zla na bubljenima i Lady Blood – vokal. Sredinom ove godine izlazi album Horrorrific s 12 novih pjesama.

Bend Sunshine madness nastao je krajem 2009. okupljanjem troje prijatelja. U njihovoj glazbi ima raznih utjecaja, a dečki trenutno rade na svom prvom demo albumu.

Gvozden i Carmina Puttana orchestra je bend koji dolazi iz Opatije, a sviraju glazbu koju opisuju kao pop/punk/folk/rock s daškom kabarea. Na prostoru Kvarnera ima status kultnog benda zbog jedinstvenog scenskog nastupa, izvrsnih tekstova, moći da svih pokrene na ples te vokala Dodota iz benda Pasi.

Krešo i Kisele Kiše je punk bend koji je nastao raspadom benda Bjuti centar. Glazba im je prožeta brzim i žestokim rifovima, te začinjena ingenioznim tekstovima. Bend je ubrzo prepoznat i izvan riječkog prstena pa se sve više redaju svirke po Hrvatskoj ali i izvan nje.

Officer down već su nastupili u Zagrebu, prije osnutka AKC Medike. Trenutno su pri kraju snimanja prvog albuma pa je svirka u Zagrebu ujedno i njegova promocija.

Koncerti počinju u 22 sata, a karta za svaki dan iznosi 20 kn.


Povezano