Povratak korijenima

srijeda, 18.02.2015. - srijeda, 18.02.2015.
fred_firth_630

Ovim fantastičnim triom – koji se još sastoji i od perkusionista Jordana Glena te basista Jasona Hoopesa –  Fred Frith vratio se svojim korijenima, rock i folk glazbi. Gitara, bas i bubanj čine glazbu ovog kolektiva jednostavnom, intimnom, a opet zaigranom. U svojim dosadašnjim projektima Firth je pokazao sklonost jednostavnijim formama, dok je istovremeno istraživao i prihvaćao najrazličitije utjecaje, od književnog stvaralaštva Eduarda Galeana do umjetničkih instalacija Cornelije Parker. Također, izrazito je značajno Fredovo umjetničko djelovanje na međunarodnoj improvizatorskoj sceni, na kojoj je poznat i prepoznat kao solo izvođač, ali i u različitim suradničkim projektima s mnogobrojnim velikim imenima.

Osim nastupa Fred Frith Trija na koncertnom je programu i audiovizualni projekt 50th Day of the Year. Glazbenici i skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, multimedijski umjetnik Ivan Marušić Klif te oblikovatelj zvuka Miroslav Piškulić, kroz zajedničku improvizaciju istražuju i predstavljaju proces stvaranja instant audiovizualne kompozicije. “Audio i video materijali su dakako u stalnom međuodnosu – video materijali se dijelom generiraju iz zvučnih signala, a procesirani video signali povremeno postaju dio zvučne slike. Generirani glazbeni i vizualni materijali rezultat su simultane i međuovisne muzičke i vizualne grupne improvizacije, kreirajući u svakoj izvedbi drugačije audiovizualne strukture”, stoji u najavi izvedbe projekta.

Koncert će biti održan u četvrtak, 19. veljače, u velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 21 sat. Cijena ulaznica u pretprodaji je 50 kuna, a na dan koncerta 70 kuna.


Povezano