Post-everything

utorak, 29.10.2013. -
ferarro_630

Nakon godina provedenih u eksperimentalnom i drone miljeu, James Ferraro se prije nekoliko godina preporodio kao guru i dežurni provokator suvremene elektroničke glazbe. Mijenjajući stil na svakom novom izdanju, Ferraro konstantno balansira na granici visoko konceptualnog stvaralaštva i post-modernog eklekticizma. Oko kontroverznog Far Side Virtual iz 2011., koji je proglašen albumom godine u eminentnom magazinu The Wire, lomila su se koplja, a ni sljedeća dva izdanja nisu prošla nezapaženo. 

Sushi je bio primjer zaigrane wonky elektronike, dok se na Cold Ferraro okušao u trap i r&b vodama. Novi album NYC, HELL 3:00 AM izlazi ovih dana, pa će publika vjerojatno imati priliku čuti svježe materijale. Bio on glazbeni genijalac ili ne, ono što je sigurno jest da Ferraro trenutno predstavlja svojevrsnu underground ikonu kao i utjelovljenje post-everything estetike internetskog doba.

Jedan od osnivača Confusiona, Funk Guru, u setovima pokriva raznolik spektar žanrova elektronske glazbe, od drone zvukova Oneohtrix Point Never i Flying Lotus apstraktnih beatova, preko Shedovog techna i melodičnog UK zvuka Joy Orbisona pa sve do minucioznog Icicleovog drum’n’bass-a i DJ Rashadovih juke/footwork ritmova.

Koncert će biti održan u Klubu Attack 30. listopada, s početkom u 21 satZa DJ pultovima će biti National G, Baby-Free i MDMA. Cijena ulaznice je 40 kuna.

 

 


Povezano