Oštra, odlučna i beskompromisna buka

nedjelja, 09.12.2012. - ponedjeljak, 10.12.2012.
mission_of_burma_630

Mission of Burma su nastali 1979. u Bostonu, gradu koji će tek dosta kasnije izroditi Pixiese i postati jedna od rock meki 1980-ih. U tom prvom dijelu karijere koji ih je i učinio kultnima stigli su objaviti tek dva izdanja – EP Signals, Calls and Marches i album Vs., da bi se bend 1983. raspao zbog upale srednjeg uha gitarista Rogera Millera, koju su, kažu, izazvali vrlo bučni nastupi benda. 

Godine 2002. vraćaju se na scenu pojačani Bobom Westonom, basistom Shellaca, i izdaju četiri albuma koja ne odstupaju od bazične noise rock filozofije ovog benda, niti u jednom trenutku ne zvučeći dosadno i anakrono. Tijekom te dvadesetogodišnje stanke nema benda koji se u nekom trenutku karijere nije pozvao na njihov utjecaj – od Pixiesa i R.E.M.-a do Sonic Youtha i Nirvane

Posljednji album Unsound, objavljen ove godine, još je jedan oštar, odlučan i beskompromisan komad buke koju nitko drugi ne može reproducirati. Tako ćemo, nakon dva gostovanja The Fall (u Zagrebu i Šibeniku) te nastupa Wire na zagrebačkom Jarunu, svjedočiti i trećim apostolima vitalnog post punk trijumvirata. I to u KSET-u, klubu kao stvorenom za buku. 

Ulaz se otvara u 20 sati, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kn možete nabaviti na uobičajenim mjestima za Žednouhe koncerte: knjižara Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb) i Dirty Old Shop (Tratinska). Na dan koncerta karta će koštati 120 kn.

Besplatnu ulaznicu možete osvojiti na našem nagradnom kvizu


Povezano