Let the music speak

petak, 13.03.2015. - petak, 13.03.2015.
zbeletron_630

Na godišnjicu posljednjeg partija u organizaciji zagrebačkih kolektiva Krüzer i ZbeLeTron kad je Miss Sunshine rasplesala krcatu Mediku, alfe i omege alternativnog LGBTIQ clubbinga u Hrvatskoj najavljuju još veći i još bolji party u svojoj sestrinsko-bratskoj izvedbi – Krűzer špricen mit ZbeLeTron održat će se u AKC Medika (Pierottijeva 11), 14. ožujka s početkom u 22 sata. Ovom prilikom na tri floora AKC Medike predstavljaju se 8 DJ-eva/ica, 2 VJ-a te dva odlična benda iz regije, začinjeno s radionicom koktela na samom početku događaja. 

U Chakka’s roomu od 22 sata uživajte u zvucima havajske glazbe, finim koktelima sa tropskim predznakom kao i brzom edukacijom o odgovornoj i kvalitetnoj konzumaciji alkoholnih pića uz havajski štih u čiju će čast prvih 50 posjetitelja događaja biti nagrađeno havajskim vijencima u duginim bojama, kao i kruzerovsko-zbeletronskim shooterom iz šprica naših hostesa. Za glazbu su zaduženi domaćin Chakka kao i Tirkizna Alga koji će vam, osim prigodne scenografije, i uz glazbu probati dočarati kako je to biti na Havajima bez ikakvih briga. Osim njih, za razgibavanje i provjeru fleksibilnosti, posjetitelji će se okušati u limbu kao i što će pokušati što duže i što uspješnije vrtjeti hulahop, a oni najspretniji će doma ponijeti i nagrade.

Za one koji vole plesati i poslušati u kojem se smjeru kreće glazbena scena u regiji, u Attacku će se predstaviti bend XANAX, koji je koncertno aktivan od 2009. godine. Pjesme Xanax-a obuhvaćaju širok spektar glazbenih stilova; od psihodeličnog zvuka obogaćenog elektronskim utjecajima do no wave disco-punk pjesama plesnog karaktera. Prvi album, pod nazivom “Ispod Površine”, objavili su 2012. godine, a single “Reč iz filma” se našao na listi top 50 najboljih singleova 2013. Neuobičajena postava benda koju čine dvije analogne klavijature, bubanj i vokal doprinose karakterističnom zvuku benda, a njihove koncerte na kojima isporučuju veliku količinu energije, praćenu jasnom porukom direktnih tekstova, nikako ne treba propustiti. Jedan od prvih koncerata održali su davne 2010. godine u zagrebačkom Spunku, a sad nakon objavljenog albuma, nakon pet godina vraćaju se zagrebačkoj publici predstaviti novi zvuk Beograda.

Osim XANAXA, u Attack se još jednom vraća i slovenska multimedijalna atrakcija Wanda & Nova deViator, duo koji istražuje nasilje, seksualne identitete i odnose moći kroz interdisciplinarnost s velikim naglaskom na glazbu. Žanrovsko određivanje njihovog izričaja gotovo je nemoguće jer uz heavy breakbeat, osjećaju se utjecaji electra, a tekstovi su im prožeti suvremenim temama poput konzumerizma, pornifikacije, naglašene seksualnosti, digitalnog piratstva i egzistencije pojedinca u modernom vremenu. Performativna vrijednost naglašena je i prilagođavanjem njihovog izričaja situaciji tako kroz simbiozu kazališnog i glazbenog Wanda & Nova deViator unose inovacije u sam koncept modernog clubbinga koji postaje dijelom novomedijske kulture i time pomiče granice kluberskog iskustva. Kroz priču će vas voditi Nora, Iva i Lucija S. svojim pomnim odabirom provjerenih glazbenih numera iz područja elektronske glazbe, ali i razigranog hip-hopa uz vizualizacije i scenografiju koje vam priprema VJ Donnie.

Na gornjem katu, u Grey roomu, čeka vas pet kilovata i 3000 lumena čiste techno energije uz Andreu Giordani, Delayera, Luciju M. i VJ Tina koji će čvrstim zvukom, i impresivnom slikom, zadovoljiti ljubitelje jakog basa i neprestanog plesa. Lucija M. glazbu konzumira vjerojatno oduvijek no svjesnija je toga poslala kada se rasplakala na zeku i potočića. Žanrovski za sebe kaže da voli dobar haus/techno/acid/alkns//#pibfs*apčš (toliko podžandrova i stilova!). Glazbu aktivno pušta relativno kratko, ali s puno ljubavi te je do sad isprobala sound opremu po nekolicini zagrebačkih klubova (Masters, Sirup, DasHaus, Funk…) ali u Grey Room-u još ne! Osim što pušta glazbu nekad i ponešto kaže o njoj u svojoj emisiji (ZvučniZid) na Radio Studentu.

Ulaz je od 22 sata uz minimalnu donaciju u iznosu od 25 kuna, dok je nakon 23 sata donacija 35 kuna.


Povezano