Između žanrovskih definicija

subota, 28.03.2015. - subota, 28.03.2015.
semijalac_630

MIMO nastavlja s promocijom kvalitetne, autentične i originalne domaće glazbe koja prolazi mimo etera, sa zadaćom upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću hrvatske glazbene scene. U nedjelju, 29. ožujka, u 20 sati u MSU-u predstavljaju se svestrani indie bluzer Bebè Na Volè i četveročlani akustični rock bend FOR.

Adam Semijalac, DIY glazbenik poznatiji pod imenom Bebè Na Volè, jedan je od najboljih blues vokala na ovim prostorima. Njegova glazba može se okarakterizirati kao root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima. Nakon 10 godina stvaranja originalne i  njemu svojstvene glazbe, krajem siječnja 2015. izdao je “best of” na vinilnoj ploči naziva Time Of Great Depression gdje je svoj cjelokupni opus sveo na 13 autorskih pjesama kojima je obuhvatio sve kreativne faze svog glazbenog izričaja. S obzirom da posljednjih 10 godina živi isključivo od glazbe, Adam je svoje djelovanje proširio znatno dalje od koncertnih dvorana. Radi glazbu za kazališne predstave; član je koautorske inicijative OOUR-Zagreb, kazališta TRAFIK u Rijeci te ima preko 15 cjelovečernjih plesnih predstava iza sebe. Podučava gitaru, bass, banjo, mandolinu, a povrh svega snima film o Bebè Na Volè s redateljem Vladimirom Gojunom

FOR je progresivni akustični rock-bend oformljen 2013. godine u Zagrebu. Osnivač benda je kantautor Tomislav Malagurski kojem se pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te naposljetku Slaven Špoljarić na osmožičanoj klasičnoj gitari. Iako je sam bend teško smjestiti u neki određeni žanr, akustično izvedena glazba sadrži elemente rocka, popa, avangardnog jazza i klasike s tekstovima na engleskom jeziku koji su, unatoč melankoličnom ozračju, u cijelosti prožeti nadom i pozitivnim porukama. U svibnju 2013. počeli su raditi na novom glazbenom materijalu, dok se u siječnju 2014. počeli s prvim koncertnim nastupima. FOR će na nastupu u MSU-u izvesti nekoliko pjesama s nadolazećeg albuma čija će promocija biti sredinom travnja u koncertnoj dvorani Lisinski. 

Glavni cilj projekta MIMO je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno kod nas i u svijetu. MIMO je pokrenut u partnerstvu udruge ViBRa, FREE STAGE-a i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb.

Glavna aktivnost projekta MIMO je organizacija koncerata u multimedijalnoj dvorani Gorgona u MSU s izravnim prijenosom na 1. programu HR-a i video live streamom na više web portala. Live stream snimaju i montiraju učenici Grafičke škole Zagreb kao dio praktične nastave. Edukativnom aspektu publike doprinosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuje posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. Isto tako na svakom koncertu se ugošćuju stručne osobe iz svijeta glazbe koji komentiraju izvođače i glazbu koja se sluša.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a za srednjoškolce 10 kuna, od čega je 75% namijenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata. 


Povezano