Intrigantan spoj gospela i post-punka

četvrtak, 25.01.2018. - četvrtak, 25.01.2018.
algires_630

U petak, 26. siječnja u zagrebačkoj Močvari gostuje bend Algires, a njihovim koncertom otvara se 22. sezona Žednog uha.

Algires donose spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka do elektropunka i industriala, čime su zaintrigirali glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili. Kao i obično, postojala je kod mnogih skepsa i strah od “ukletog” drugog albuma koji se nerijetko događa onima koji se odlučuju implementirati nove i nekonvencionalne ideje, pa se takvi već na svom drugom pravom izdanju počinju vrtjeti u krug bezuspješno tražeći izlaz iz okova revolucionarnog albuma prvijenca.

Na sreću Algiers su uvjerljivo demonstrirali kako u njihovom slučaju strahu mjesta nije bilo, jer je drugi album The Underside of Power razoružao i najveće skeptike, donijevši im hvalospjeve od većine važnih glazbenih medija. Snimljen u Bristolu, a produciran od Adriana Utleya (Portishead) ovaj album snažno i beskompromisno progovara o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smještena između New Yorka, Londona i Atlante. Stvarnost je to koju podjednako diktira Trumpova Amerika kao i sve izraženija ksenofobija u Velikoj Britaniji, stvarnost kojoj se Algiers odlučno suprotstavljaju svojim strastvenim spojem gospela, soula i post punka.

Algiers čine Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i suosnivač grupe Bloc Party.

Ulaznice u pretprodaji potražite po cijeni od 80 kn, dok ih na dan događanja na blagajni kluba možete kupiti za 100 kn.


Povezano