Glazbeni kolaž u &TD-u

utorak, 15.03.2011. - petak, 18.03.2011.
Jasna Bilušić_500

Glazbeni projekt Kulture promjene Bendovi u rezidenciji za cilj ima spajanje glazbene publike i bendova koji sudjeluju u očuvanju i jačanju domaće i regionalne nezavisne glazbene scene. Koncerti će se održavati do kraja ožujka i sudjelovat će osamnaest kvalitetnih underground bendova. Od 16. do 19. ožujka u Teatru &TD možete poslušati glazbenike koji naginju jazz zvuku uz ekperimentiranje sa srodnim glazbenim pravcima. Svi koncerti počinju u 21 sat.

Threspass čine trojica glazbenika koji improviziraju na najdiscipliniraniji način koji možete zamisliti, pričajući jednu fluidnu priču iz tri različite pozicije. Napetost raste kako se primiču svome cilju, no žurbe nema, svaka nota i ton imaju svoju važnost i smisao, emotivnu dubinu, pun fokus i intenzitet. Testiraju granice izražavanja bez korištenja zacrtanih tehnika i znanih elemenata, koristeći svu suptilnost i nijanse vlastitih instrumentalnih vještina, s odličnim osjećajem za tempo, prostor i volumen. Sa različitim kreativnim pristupima stvaraju jedinstven, veličanstven, gotovo hipnotičan, bijesan, a istovremeno tužan, zadivljujuć zvuk. Poslušajte ih 16. ožujka.

Nežni Dalibor je na rasporedu 17. ožujka, a riječ je o bendu koji je osnovan 1995. godine u Vranju. Nakon brojnih izmjena i pauzi, 2003. počinju novi život kao tročlani bend, a 2005. godine njihov diskografski debitanski istup dogodio se na kompilaciji Jutro će promijeniti sve? sa singlom Značajan događaj.

Punčke su
tročlani ženski bend osnovan krajem 2007. godine.
Nekada je brojio 6
članica, no krajem 2009., vraćaju se tročlanoj jezgri koju čine: Lucija (gitara
/ vokal), Ruby (bubnjevi) i Iva (bas gitara / vokal).  Kako se ne žele ograničavati na samo jedan
glazbeni pravac, Punčke danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje
i stvaraju nekakav drugačiji zvuk od onog kojeg je bend u početku njegovao, a
publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih. 

Bend MatMar u svojim svirkama stvara jazz kolaž u kojem se naziru nijanse funka, fusiona, R’n’R psihodelije, izvornog etna, a kojeg Teo Martinović osvježava satiričnom poezijom. Ostali članovi su: Elvis Penava na gitari, Tihomir Hojsak na kontrabasu, Goran Delać na bas gitari, operna pjevačica Dina Puhovski i Hrvoje Nikšić na analognom synthu. MatMaru možete čuti 18. ožujka.

Jasna Bilušić & New deal, uz klavijaturista Hrvoja Gallera i kontrabasista Sašu Borovca, uspješno obrađuju poznate skladbe i pretvaraju ih u emotivne jazz melodije, čemu imate prilike svjedočiti 19. ožujka. Više o ovim glazbenim umjetnicima pogledajte ovdje.

Cijena ulaznice je 15 kn za koncerte na kojima nastupa jedna grupa, a 25 kn za nastup dvije grupe, a mogu se kupiti na blagajni Teatra &TD na dan koncerta od 19.30 do 22 sata. Kako je broj mjesta ograničen, svoju ulaznicu možete rezervirati na e-mail nenad.borovic@gmail.com, a preuzeti je na blagajni &TD-a do 22 sata na dan koncerta.

  


Povezano