Bernays Propaganda i Žen

petak, 17.05.2013. - petak, 17.05.2013.
bernays_propaganda_live_630

Što reći o bendu kojem turneja traje devet tjedana i u tom periodu odradi 61 koncert? Road warriors! U sklopu navedene turneje Kristina, Vasko, Nenad i Džano odlučili su posjetiti Močvaru, a povod turneje je promocija novog albuma Zabraneta planeta.

Prethodni albumi Bernays Propagande Happiness Machines (2009) i My Personal Holliday (2010) bili su iznimno hvaljeni od strane publike i kritičara, a za novi album Zabraneta planeta kruže priče da je najbolji i najzreliji album koji je bend snimio. Moonlee Records team novi album opisuje ovako: “Sve što ste voljeli kod savršenog spoja između Kristine, Vaska, Nenada i Džana je i dalje tu – njihov prepoznatljivi new wave/post-punk zvuk s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem i dominantnim, groovy zvukom basa, na koje se nadograđuju slojevi bučnih i disonantnih gitarskih dionica, iako ponešto manje funky i isprekidano nego ranije. Povrh cijele te atmosfere i nasrtaja energije dodajte još malo politički angažiranih tekstova koje proizvodi jedan vrlo izražajni ženski glas, i dobili ste 9 novih pjesama, 9 novih priča, 9 novih manifesta koji pozivaju na radikalne promjene. Ali ovaj put, bend se okušao u nešto suptilnijem pristupu – glazba počinje lagano, vokali su gotovo na razini šapta, i tada sve postupno kreće do postizanja potpunog efekta, kao da su htjeli stvoriti glazbenu metaforu za rušenje sistema iznutra – pristupi mu oprezno, upoznaj se i zadobij povjerenje, a onda napadni iz sveg dostupnog oružja. Ili, da pojednostavimo usporedbe, recimo samo da je Zabraneta Planeta bombon s kamenom u sredini – ako ste očekivali slatki sok, mogli biste razbiti zube.”

Podršku Bernays Propagandi na ovom će koncertu pružiti bend Žen. Vokalno-slikovno-instrumentalni (VSI) bend Žen zvukom i slikom stvara šareni puzzle dojmova, slagalicu rješivu i ovisnu o osobi koja promatrajući i slušajući kovitlac njihovih linija i tonova, kreira svoj vlastiti slušateljski mini-kozmos.

Koncert je najavljen za 18. svibnja u 22 sata u Močvari


Povezano