Vid Lež, Dražen i Katarina Krešić: UBU OVO ONO

Dubrovnik, ARL
petak, 12.07.2024.

U petak, 12. srpnja u 20 sati u Art radionici Lazareti, održava se sajmena predstava UBU OVO ONO, nastala prema istinitom događaju i motivima teksta Kralj Ubu Alfreda Jarryja. Redatelj predstave je Dražen Krešić, a producentica i dramaturginja je Katarina Krešić. Autor dramskog predloška je Vid Lež.

Putujuća kazališna trupa OvOno zavidnih glumačkih i glazbenih vještina pokušat će odigrati apsurdni dramski tekst Kralj Ubu. Zbog prepirki i nadmetanja unutar trupe, ovaj put možda nećete saznati kako se iz okova Tate Ubuja oslobodio Satnik Sprdnjak, ali zato možete svjedočiti njihovom veličanstvenom neuspjehu.

Putujuća trupa OvoOno skupina je profesionalaca koja hoda po sajmovima i igra predstave za groš, kunu, euro, sir, naramak drva ili što se već nađe. Šarolika lepeza karaktera predvođena je umjetničkim direktorom Sforzzandom, a u stopu ga prate prvakinja i diva Maruša, pakleni tandem Sven i Enzo (dežurni ljubavnici, vojnici i slično), siromašna vježbenica Marija (koja po potrebi može biti i scenografija) te najnovija akvizicija trupe, Gordan. U Gordana se polažu velike nade, a zavidnog talenta i ambicije je itekako svjestan. I ne boji ih se pokazati.

Predstava je nastala u koprodukciji Trupe OvoOnoRadioTeatra i Akademije dramske umjetnosti kao diplomski ispit Katarine Krešić na studiju produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti na Akademiji dramske umjetnosti pod mentorstvom Snježane Banović.

Više informacija o izvedbi možete pronaći ovdje.


Povezano