Victimize #1

utorak, 10.12.2013. -
victimize_630

Victimize #1 interdisciplinarni je projekt započet 2012. godine u izvedbi Fraktal falus teatra čija je dramaturgija zasnovana na istinitim događajima. Projekt koji raskrinkava i analizira odnos žrtve gej para neprihvaćenog u užem obiteljskom krugu i njihovu nesretnu sudbinu, te odnos zapadne kulture prema patnji i žrtvi općenito. Ciklus performansa u 2013. i 2014. godini je zamišljen kao work in progress koji će istraživati odnose između žrtve i mučitelja u raznim sociološkim i političkim kontekstima koristeći SM poetiku.

Fraktal falus teatar je suvremeni kazališni kolektiv, osnovan 1994. u Splitu, koji uglavnom radi predstave i performanse bazirane na fizičkom teatru prožetom utjecajem nove tehnologije. Tematski se kreće u krugu onoga što se zove angažiranim; bilo da su poticaji socijalni, ekološki, komunikacijski, religijski ili politički.

Projekt nastaje u režiji Hrvoja Cokarića, a izvode ga Sanela Marković, Darijo Tvrdić te Nela Sisarić

Predstava će biti održana 11. prosinca u Pogonu Jedinstvo, s početkom u  20.30 sati. Cijena ulaznica je 50 kn, s napomenom da studenti ostvaruju 50% popusta (na blagajni, pola sata prije predstave).


Povezano