Razgovor o romanu i njegovim razlozima

nedjelja, 02.04.2017. - nedjelja, 02.04.2017.
druga_strana_predstave_630

U ponedjeljak, 3. travanja u 20 sati u Maloj Sceni, premijera je predstave za djecu i odrasle od 7 do 97 godina, Druga strana predstave. Prijave za dolazak šalju se na mail do nedjelje 2. travnja, a broj mjesta je ograničen. 

Ova predstava po vašoj mjeri nastaje kroz dramsku radionicu Kiklop koju su Bacači Sjenki od rujna 2016. do ožujka 2017. vodili s mladim polaznicima. Ona je primjerena svim uzrastima i svim godišnjim dobima i u temelju svojeg istraživanja i rada polazi od fragmenata romana Ranka Marinkovića Kiklop te nekoliko društvenih igara. Ona nije interpretacija romana, ona je donekle razgovor o romanu i njegovim razlozima, pitanjima i strahovima koje roman postavlja u jedno drugo kaotično doba naše i vaše prošlosti, našeg i vašeg nemira, te s druge strane i nasilja koje nas danas okružuje. I onog slika, i onog zvukova, i onog nemara, i onog misli, onih izgovorenih i neizgovorenih riječi, onog stvarnog svakidašnjeg i onog kojeg se tek treba bojati. Ona je stvaralačka igra koju su djeca i odrasli u radionici Kiklop istraživali i igrali zajedno, bez zadrške i transparentno. Igra koja se nastavlja i priziva nakon svake izvedbe.

Bacači Sjenki su višestruko nagrađivana neprofitna organizacija iz Zagreba koja je u svom 16-godišnjem radu i javnom djelovanju ostvarila više od 150 suradnji s profesionalcima iz više od 30 zemalja svijeta te realizirala više od 50 obrazovnih, kazališnih i filmskih projekata i manifestacija na 4 kontinenta. Uspješno i bez poteškoća isprepliće međunarodnu suradnju, kazališne izvedbe, urbane intermedijalne projekte, aktivizam, pedagoški rad, video umjetnost te selektorsku praksu u cjelovito umjetničko djelovanje.


Povezano