Prizori s jabukom

srijeda, 10.04.2013. - četvrtak, 11.04.2013.
prizori_s_jabukom_630

U četvrtak, 11. travnja, s početkom u 20.30 sati, u splitskom klubu Quasimodo bit će održana Bookvica Plus, zanimljiva kombinacija kazališne predstave/koncertnog čitanja i popratnog razgovora. Gošća je Bookvice Plus cijenjena hrvatska dramatičarka, prozaistica i esejistica Ivana Sajko koja će izvesti nagrađivanu predstavu Prizori s jabukom uz glazbenu pratnju Alena i Nenada Sinkauza.

Prizori s jabukom inspirirani su biblijskim motivom izgona iz raja, pričom koja u suvremenoj perspektivi otvara pitanje je li moguće konstruirati teritorij rajskog vrta u društvu katastrofe i je li ga humano uopće i željeti. Ne bi li takva jedna želja u sebi sadržavala najdublju socijalnu ignoranciju, ne bi li ljudi koji nastanjuju vrt bili povlaštena elita te naposljetku, ne bi li živjeli u stanju neprekidne paranoje pred činjenicom da se vrata raja jednom mogu urušiti te da će ostati suočeni sa svijetom koji su propustili spasiti? Drama Ivane Sajko povijest je jednog takvog raspadanja.

Drama je praizvedena u Stadttheater Bern 2009. godine u režiji Dore Schneider, a hrvatska je premijera održana na Dubrovačkim ljetnim igrama 2011. godine. U kolovozu prošle godine dobila je specijalnu nagradu za umjetničko dostignuće na sedmom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu. Dramaturgiju potpisuje Sandro Šiljan.

Nakon predstave organiziran je razgovor s autoricom, a najsretniji posjetitelj dobit će jednu autoričinu knjigu na dar. Ulaznica za predstavu iznosi 30 kuna.


Povezano