Meteo

petak, 26.10.2012. - subota, 27.10.2012.
irma_omerzo_meteo_medak_630

U subotu, 27. listopada u 12 sati, u sklopu IETM-a, na Cmroku će se održati predstava Meteo Irme Omerzo.

Meteo je plesna predstava koja se poigrava meteorološkom tematikom. U prenesenom značenju radi se o problematiziranju vrlo aktualne situaciji u kulturi i drugim društvenim segmentima za koje nas očekuje vrlo loša prognoza vremena koje nadolazi. Kakve su posljedice takve društvene klime i kako ona razarajući djeluje na pojedince simbolično su uprizoreni u ovoj predstavi uz pomoć tri plesačice suvremenog plesa, Zrinke Šimičić, Martine Nevistić i Zrinke Užbinec, operne pjevačice Davorke Horvat i glazbenika Mire Manojlovića. Socijalna angažiranost na ovoj predstavi ponovno dokazuje da suvremeni ples može biti komunikativan, aktualan i angažiran te da može govoriti o suptilnim strepnjama vremena u kojem živimo.

Irma Omerzo dobitnica je godišnje nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za sezonu 2010/11. za koreografski rad i zalaganje s ciljem poboljšanja statusa suvremenog plesa i plesača u Hrvatskoj.

Do Cmroka je moguće doći šetnjom ili biciklom od Tuškanca Dubravkinim putem, autobusom s Kaptola ili Britanca te osobnim automobilom. Organizatori se nadaju povoljnoj vremenskoj prognozi!

Foto by Tomislav Medak


Povezano