Metar 70 i nešto

četvrtak, 24.02.2011. - petak, 25.02.2011.
Metar 70 i nešto_500
Plesni projekt Metar 70 i nešto oda je onim vremenima za koja nismo sigurni želimo li da definiraju metar 70 i nešto programirane osobnosti. Zato nam preostaje testiranje geometrijskih očekivanja pod pretpostavkom da je danas nemoguće šokirati, ali je možda moguće dirnuti ili barem prikazati ono nešto za što ste čuli, ali niste sigurni što je to.  Koreografiju i ideju potpisuju Andreja Široki i Iva Korenčić, izvodi Ivana Pavlović, a za  kostime je zaslužna Emina Kušan.

Andreja Široki koreografkinja je i plesačica. Nakon samostalnih projekata Mojih 5 minuta slave i U traganju za izgubljenim vremenom, 2008. realizirala je svoj prvi cjelovečernji rad pod nazivom Kartografija u Gliptoteci HAZU, u suradnji s plesačicom Majom Marjančić i dramaturgom Sašom Božićem. 2010. realizira svoj drugi cjelovečernji rad Težišta. Metar 70 i nešto je njezin treći cjelovečernji rad. Članica je Zagrebačkog plesnog ansambla i osnivačica Centra za ples i umjetničko istraživanje.

Iva Korenčić školovala se na školi suvremenog plesa Ane Maletić i SEAD-u/ Salzburg Experimental Academy of Dance. Kao autorica i plesačica surađuje na brojnim projektima koreografskog laboratorija Sodaberg te s Martinom Nevistić i umjetničkom organizacijom O.N.E. radi na multimedijalnim projektima na razmeđi plesa, instalacijske i video umjetnosti. Također je aktivna kao fotograf te izlaže u raznim galerijama, a njen je rad objavljivan i nagrađivan. Radi kao plesni pedagog u plesnom centru Tala te surađuje s Centrom za ples i umjetničko istraživanje.

Predstavu možete pogledati 25. i 26. veljače u 20 sati.


Povezano