Iz današnje pozicije

ponedjeljak, 29.06.2015. - ponedjeljak, 29.06.2015.
in_situ_630In situ, Dora Đurkesac i Karla Paliska

U sklopu projekta PROJEKT EKS BAUHAUS 2014/2015, u utorak, 30. lipnja, u Zagrebačkom plesnom centru održat će se dvije predstave, instalacija i izložba.

Autorski tim EKSBAUHAUS čine Nino Bokan, Dora Đurkesac, Martina Granić, Karla Paliska, Vesna Rohaček i Irena Tomašić. Oni pronalaze inspiraciju za istraživanje nastavnog sistema škole Bauhaus kojeg prevode i  sagledavaju iz današnje pozicije umjetnika, studenata, institucionalne podrške i tržišta. Serijom performansa, instalacija i radionica ovi umjetnici otvaraju dijalog te istražuju na koji način neka od načela primijeniti u sustave kojima smo okruženi danas te što bi doprinos njihove ideje i principa u navedenim zajednicama proizveo. 

Projekt je nastao u produkciji ekscene u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples (HIPP) kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra 2014., Muzejem suvremene umjetnosti Zagreb (BAUNET projekt), Studijem dizajna — Arhitektonski fakultet Sveučilišta  u Zagrebu, Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, te Goethe Institutom.

Više potražite ovdje.


Povezano