Hommage I

ponedjeljak, 18.04.2011. - srijeda, 20.04.2011.
Hommage_Rona Zulj_500

Premijerna izvedba predstave Hommage I, u režiji Rone Žulj održat će se u utorak, 19. travnja, s početkom u 20 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Ulaz je moguć isključivo s pozivnicom. Redovne izvedbe najavljene su za 20. i 21. travnja, a cijena ulaznice je 50 kn ili 25 kn za studente. Igraju: Petra Dugandžić i Sven Jakir.

Nana je ostavila sve što poznaje da bi postala glumica na filmu, no umjesto na filmu, Nana završava kao prostitutka. Ali to nije priča o prostituciji. Nanina je priča hommage jednoj sasvim drugoj ženi. Anna je oduvijek htjela napustiti svoju zemlju i otići drugdje. Jednog je dana, kad joj je bilo sedamnaest i otišla. Stigla je u Pariz. Bila je vrlo mršava i imala je samo jednu haljinu i jedan par cipela. Oduvijek je htjela biti glumica. Još odmalena, glumila je u školskim predstavama, pjevala i plesala uokolo. Glumila je jednom kasnije i kako se kupa u kadi. Snimili su to kao reklamu. Jedan ju je redatelj otkrio na taj način. Anna je postala glumica.

Hommage I lebdi između davne stvarnosti i snimljene fikcije, prepričanog života i zadane uloge; jedna ikona na pola puta od žaljenja do divljenja nekadašnjoj sebi, sve nenametljivo provedeno kroz ruke pripovjedača ili domaćina scene, kroz glazbu i slike i okrutno precizne kvadrate teksta.


Povezano