Fluidno, nestalno, nestvarno

subota, 17.09.2016. - nedjelja, 18.09.2016.
burzaGresaka_630

Sredina rujna u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo donosi premijeru predstave Burza grešaka autorice koncepta i jedne od izvođačica – Dore Kokolj. Pored Kokolj, na predstavi rade i izvode je Sven Bahat, Karlo Mrkša, Veno Mušinović, Eni Vesović i Kasija Vrbanac. Premijerna izvedba je u nedjelju, 18. rujna u 20 sati, a repriza je dan kasnije, u ponedjeljak 19. rujna, također u 20 sati

Pojam greška svojom definicijom predstavlja nešto netočno, nedostatno, loše. Ta općeprihvaćena percepcija grešaka zanemaruje njihovu potencijalnu korist i usmjerava se na ono negativno. Burza grešaka dovodi u pitanje uvriježeno shvaćanje greški te postavlja negativan stav o njima u drugačiji kontekst. Greške se ovdje vide kao nešto fluidno, nestalno i na taj se način s izvođačima propituje pretpostavka o njihovoj nestvarnosti.

Predstava je dio inicijative “Umjetnost dostupna svima” prema kojoj se ulaznice rezerviraju, a posjetitelji svoju ulaznicu plaćaju nakon odgledane predstave uzimajući u obzir vlastiti životni standard i zadovoljstvo odgledanom predstavom.

Ovdje možete pročitati najavni intervju s Dorom Kokolj.


Povezano