Ena Jagec: Strijela Panonska

Zagreb, Bundek
petak, 08.09.2023.

Izvedba Strijele Panonske Ene Jagec, u sklopu jesenske Eurijale, zakazana je za petak, 8. rujna, “na pozornici pod vedrim nebom”, s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Iz najave: “Strijela Panonska, koja će ovoga petka na zagrebačkom Bundeku otvoriti jesenski blok Eurokazova festivala Eurijala, predstava je mlade, impulzivne Ene Jagec, svestrane umjetnice u polju performansa, plesa i neverbalnog teatra čija je predstava Tijelo pretkinje ovo ljeto gostovala na prvom dijelu ovogodišnjeg izdanja Eurijale i privukla izuzetnu pažnju novinom i svježinom svog jezika i forme.

Točna lokacija predstave

Riječ je o njezinoj diplomskoj predstavi na studiju Neverbalnog teatra Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Predstava ima za temu neprilike mlade djevojke koja odrasta u maloj sredini, okružena ljudima koji je različito doživljavaju i prate, te o događajima koji su oblikovali njezino sazrijevanje. 

Izvedba se oslanja na stvarne i fiktivne situacije koje otvaraju simboličke razine naracije. Podignuta tangenta događajnosti vodi publiku od obiteljske idile, do unutarnjih komešanja protagonistice na koje utječe njezina svakodnevica, ali i kapaciteti njezinih predaka. Ona postavlja pitanja – “Koliko sam ja svoja obitelj?”, “Koliko dugo ću još šutjeti?”, “Što će se dogoditi ako prestanem šutjeti?” 

Za izvedbu je zaslužna Ena Jagec koja potpisuje i režiju u suradnji s Klarom Modrić. Oblikovanje zvuka povjereno je Emi Mezgi koja se, s Magdalenom Sklepić, pobrinula i za scen(ografij)u. Kostim je osmislila Magdalena Sklepić, dok je vizualni identitet djelo Eme Mezge, Lucije Nedjeljko te također Magdalene Sklepić.”


Povezano