DWMC x maria mercedes: swift motion out of sight

Zagreb, Pogon Jedinstvo
srijeda, 05.04.2023.

U sklopu programa Galerije Močvara u srijedu, 5. travnja u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo održava se izvedba swift motion out of sight nastala u suradnji umjetničkog projekta DWMC i plesnog kolektiva maria mercedes.

Dead White Men’s Clothes (DWMC) je umjetnički projekt i nosiva modna marka koju je 2017. godine pokrenuo Jojo Gronostay kao umjetničko istraživanje kojim propituje teme neokolonijalizma, identiteta i modnog sistema unutar globalnih ekonomskih tokova. DWMC svoj rad predstavlja i aktivira u galerijama i muzejima.

Plesni kolektiv maria mercedes je čine Julia Maria Müllner i Camilla Mercedes Schielin, umjetnice koje žive i rade u Beču. Njihov je interes usmjeren na promjenjive dinamike susreta publike i izvedbe na različitim lokacijama (krovovi, hodnici, skladišta, javni prostori ili pozornice). Njihovi su radovi recentno bili prikazani diljem Austrije, a trenutno pripremaju novu produkciju za bečki Tanzquartier.

Program Galerije Močvara organiziran je u suradnji URK-a i Kluba Močvara, uz kustosko vodstvo Lovre Japundžića i Lee Vene.

Izvedba u Pogonu Jedinstvo počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.


Povezano