Agenda

Zagreb, ZPC
subota, 10.06.2023. - ponedjeljak, 12.06.2023.
izvor: ZPC

Premijerna izvedba predstave Agenda, u režiji i prema konceptu Saše Božića i Simone Aughterlony, održat će se u subotu, 10. lipnja, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru. Repriza izvedbe održat će se 12. lipnja.

Kako stoji u najavi predstave, “Agenda dotiče trenutak suvremenosti u kojem se impuls za remiksiranjem, preuređivanjem i preraspodjelom medija, kao i analogna želja za snimanjem i trganjem i montažom prizora, susreću s metodama koje njeguju lakoću i beskrajnu dostupnost. Predstava proizlazi iz opsežnog istraživanja pojma ‘stranca’ i mnoštva artikulacija unutar pojmova i afekata neobičnosti, različitosti i drugosti, no ovaj puta kroz prizmu umjetnosti kolažiranja.”

Koncept i režiju potpisuju Simone Aughterlony i Saša Božić u suradnji s izvođačima i izvođačicama – Katarinom Barešić, Borisom Barukčićem, Ivanom Bojanić, Dorom Brkarić, Viktoriom Bubalo, Margaretom Firinger, Nicom Lloydom, Šimunom Stankovom, Melissom Valette te Thomasom Vantuycomom. Kostimografiju potpisuje Marita Ćopo, scenografiju Igor Ruf, oblikovanje svjetla Joseph Wegmann, a glazbu Nikola Krgović.

Predstava je nastala u produkciji kazališne družine de facto, a u koprodukcijskoj suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom te Tjednom suvremenog plesa / Hrvatskim institutom za pokret i ples.


Povezano