Voda, kopno i prostor između

četvrtak, 06.09.2018. - subota, 13.10.2018.
tragovima_vode_630

U petak, 7. rujna u Galeriji Prsten Doma hrvatskih likovnih umjetnika u 20 sati otvara se grupna međunarodna izložba Tragovima vode u kustoskom izboru Silvije Grossmann.

Izložba predstavlja radove dvadeset i tri hrvatska i austrijska umjetnika/ce, a zastupljeni radovi pripadaju različitim medijima vizualne umjetnosti, uključujući performans u kombinaciji s književnošću, zvukom i glazbom.

Osnovna tema izložbe je istraživanje prostora između kopna i vode shvaćena vrlo široko i opsežno, ne limitirajući kreativan proces autora. Osim propitivanja geografske povezanosti i odnosa planina, mora, vode, kopna, obala, rijeka, zemlje, plime i njihova prijelaza, izložba se također referira i na odnos među zemljama, Hrvatskom i Austrijom – na njihove sličnosti, povezanost, ali i suprotnosti i razlike.

Projekt se također bavi i uvjetima i načinima života u planinama i na moru, kulturnim prostorima gdje se spajaju alpski i pomorski kraj, a dotiče se i pitanja ekologije, samoodrživosti i ekonomije.

Umjetnici predstavljeni na izložbi su Wolfgang Bleier, Alfred Graf, Martina Grlić, Silvia Maria Grossmann, Barbara Höller, Igor Juran, Luise Kloos, Damir Žižić/Kristian Kožul, Martina Mezak, Petra Mrša, Davor Sanvincenti, Wilhelm Scheruebl, Kurt Straznicky, Marta Stamenov, Reinhard Süss, Stjepan Šandrk, Goran Škofić, Stipan Tadić, Gerlinde Thuma, Josip Zanki i Fridolin Welte.

Izložba se može pogledati do 14. listopada.


Povezano