Ukleti neimar

ponedjeljak, 08.10.2012. - utorak, 30.10.2012.
Bogdan Bogdanovic_630

Izložba o Bogdanu Bogdanoviću pod naslovom Ukleti neimar odnosno The Doomed Architect zasnovana je na kustoskom konceptu Ivana Ristića. Nakon predstavljanja koncepta 2009. godine u Centru za arhitekturu u Beču te 2011. godine u Muzeju grada u Beogradu, koncept zagrebačke izložbe osmislila je urbana antropologinja Sonja Leboš, u suradnji s Ivanom Ristićem.
Cilj je izložbe predstaviti zagrebačkoj, hrvatskoj i međunarodnoj publici presjek Bogdanovićevih djela s naglaskom na njegovu sintagmu antropologija sjećanja te omogućiti uvid u kompleksni opus ovog umjetnika koji je bio primarno arhitekt, ali i pisac, kaligraf, etimolog, kipar, sveučilišni profesor, urbanolog, političar i još mnogo toga. Drugim riječima, osim likovne prezentacije, publici se želi predstaviti Bogdanović i kao filozof arhitekture i pisac.

Otvorenje izložbe Ukleti neimar najavljeno je za 9. listopad u 19 sati u Gliptoteci, a može se pogledati do 31. listopada.

U okviru izložbe najavljen je i okrugli stol, zamišljen kao poredbena platforma rada Bogdana Bogdanovića u suodnosu s drugim arhitektima iz regije, poput Vojina Bakića i Edvarda Ravnikara. Održat će se 19. listopada, a na njemu sudjeluju Friedrich Achleitner, Dietmar Steiner, Ivan Ristić, Aleš Vodopivec, Ronald Panza, Maroje Mrduljaš, a koncept je osmislila Sonja Leboš iz Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII).

Izložba Ukleti neimar dio je dugoročnih projekata Mnemosyne – Teatar sjećanja UIII-a te aRs PUBLICae/1POSTOZAUMJETNOST.

Stop pain: cbd oil spinal cord injury USA .


Povezano