Tvoj zadatak je odabrati

nedjelja, 24.06.2012. - utorak, 26.06.2012.
tupaic_zanki_izabrati_630

Tvoj zadatak je odabrati, video-instalacija Tee Tupajić i Petre Zanki rezultat je rada na projektu The Curators’ Piece koji adresira sustav proizvodnje izvedbenih umjetnosti. Polazeći od činjenice da se proizvodnja izvedbenih umjetnosti danas prije svega sastoji od proizvodnje različitih konteksta koji kontroliraju značenje pojedinog umjetničkog djela i omogućuju mu vidljivost pa time i njegovo postojanje, The Curators’ Piece se bavi ulogom kustosa.

Materijal za instalaciju snimljen je tijekom 2010. i 2011. godine u različitim centrima i festivalima izvedbenih umjetnosti u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama. Instalacija se razvila iz igre u kojoj umjetnice kustosima nude različite objekte pozivajući ih da odaberu deset objekata te od njih sastave festival. Pružajući okvir za pokretanje različitih strategija, alata, osobnosti, operacija i vještina, Tvoj zadatak je odabrati pruža uvid u mehanizme odabira i kontekstualizacije, ishodišnih točaka rada kustosa.

U ovom radu sudjeluju Per Ananiassen, Sven Age Birkeland, Barbara Raes, Lane Czaplinski, Zvonimir Dobrović, Vallejo Gantner, Danjel Andersson, Florian Malzacher, Priit Raud i Gundega Laivina. Instalaciju su koproducirali Teaterhuset avantgarden, BIT Teatergarasjen, BUDA, On The Boards, PS 122, MDT, O espaco do tempo, Steirischer Herbst i Banana gerila.

Otvorenje izložbe zakazano je za 25. lipnja u 18 sati u velikoj dvorani Pogona JEDINSTVO. Video-instalaciju možete pogledati 26. i 27. lipnja od 18 do 21 sat. 


Povezano