T.C. Karso: It’s all a mirage

Zagreb, Galerija Siva
četvrtak, 27.04.2023. - četvrtak, 04.05.2023.

Autonomni kulturni centar Attack poziva na otvorenje izložbe T.C. Karsa pod nazivom It’s all a mirage. Otvorenje izložbe održava se 27. travnja u osam sati u galeriji Siva. Izložbu možete pogledati svaki dan do 4. svibnja od 17 do 20 sati.

“Postoji mjesto ili balon u koji mogu ući dok lutam okolo. To mjesto je vjerojatno slično onom do kojeg ljudi dođu radeći jogu, prakticirajući religiju, seks ili uzimajući droge. Mjesto u kojem stvarnost zapravo ne postoji. Ponekad se izgubim u trenutku i mogu tamo ostati tjednima. U stranom gradu. Kako da nađem vruću vodu? Gdje mogu napuniti svoj mobitel? Kako da pričam s ljudima? Na mobitelu nemam kredita. Gdje ću prespavati? Koja vrsta teretnjaka će biti u depou? Mogu li krasti u supermarketu? Tko hrani mačku? Nakon što dobijem odgovore na ova pitanja vrijeme je da krenem dalje…”, stoji u najavi izložbe.

T.C.Karso je putujući umjetnik porijeklom iz Texasa. Njegov izričaj uglavnom je vezan uz teretne vlakove te grafite na njima. Kroz te medije svoja iskustva prenosi promatraču u vidu kratkih priča koje ponekad graniče sa stvarnošču, baš kao i njegovo životno iskustvo. Odatle dolazi i samo ime izložbe, Sve je privid.


Povezano