Suradnja ARL i Galerije Michaela Stocka

četvrtak, 14.07.2011. - četvrtak, 28.07.2011.
Hans Kotter_500

Suradnja Art radionice Lazareti i Galerije Michaela Stock iz Beča, započela je ovogodišnjim zajedničkim predstavljanjem na Viennafairu, sajmu umjetnosti u Beču. Uspješna sinergija austrijske i hrvatske suvremene umjetnosti trojicu je međunarodnih umjetnika dovela na rezidencijalni boravak u ARL i Dubrovnik.

Svjetlo je tema Hansa Kottera. Njegovi se radovi uvijek obraćaju svjetlu, bilježeći njegove najneočekivanije efekte. Mnoštvo i različitost prirode fenomena svjetla omogućava mu pronalaženje novih područja i mnoštvo novih mogućnosti ekspresije. Hans Kotter ne konstruira samo light-boxove, on gradi objekte nalijevajući predmete koje je pronašao u prozirne smole, označava čitave prostorije svjetlosnim stazama napravljenim od blještavih folija, te pomoću kamere pristupa najsuptilinijm fenomenima svjetlosti.

Središte rada Alexandera Viscioa proizlazi iz jezičnih konvencija i njhovih prijevoda u vizualne dosjetke koje imaju zadatak re-prezentirati široki raspon asocijacija na društvo. Cilj nije tek pokazati ranjivost jezika, već i pokazati da ga je moguće rekonstrirati na način da potakne ljude na sudjelovanjje objektivnijim pristupom svijetu oko njih. Njegovi radovi su fuzija tradicionalih formi poput skulpture, performansa i novih medija.

Marko Zink kreira emocionalne fotografske aforizme koje, u suprotnosti s njihovom sugestivnošću, ispočetka definira svakom novom serijom. Radi na neeksponiranom analognom fotografskom filmu prije nego iskoristi za snimanje. Na taj su način stvoreni nepredviđeni efekti, često zamućenja i sjenčenja, što njegovu radu daje izuzetnu pitoresknost. Taj eksplicitni postupak sastavni je i bitan dio njegova cjelokupnog rada, izuzetno je razrađen i stalno varira iz serije u seriju.

Otvorenje izložbe je u petak, 15. srpnja u 21 sat.

 


Povezano