Stadsbiografie (Biografija grada)

ponedjeljak, 10.09.2012. - petak, 21.09.2012.
stadsbiografie_630

Izložba fotografija pod nazivom Stadsbiografie  (Biografija grada) bila je izložena u Community Centru De Markten u Bruxellesu u ljeto 2011. godine. Sada gostuje u Zagrebu u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka u tri  izložbena prostora: Galeriji Modulor, Galeriji PU (foaje kina SC) i u Teatru ITD-a. Izložba je to desetak autora-fotografa (tzv. biografa grada)  koji nekoliko godina pohađaju fotografske radionice u DeMarkten centru, a pod vodstvom dvoje fotografa: Kurta Deruytera i Kristofa Vadina. Svaki od njih predstavit će nam svoje viđenje vlastitog grada – Bruxellesa.

Grad Bruxelles  živi i vrvi na takav način, da je to teško  opisati  riječima. U njemu postoji svjetlija i tamnija strana, postoji više lica tog neiscrpnoga grada. Već tri godine, četrdesetak osoba (biografi grada) fotografira taj grad, i to do njegovog zadnjega kutka. Zamislili su ga kao da se radi o biografiji zgodne žene. Neki od fotografa/biografa  radili su tamnije poetičke fotoserije, dok  su drugi u svom pristupu distancirano kritični ili blago ironični. Od svih tih priča  sagradili su generalnu sliku grada. Poznata mjesta u centru u razlivenim bojama,  kanal-zona u crno-bijelom koja podsjeća na New York,  raznolikost burze u svijetlim bojama… Toliko boja, poezije i pogleda koji na različit način opisuju kako Bruxelles diše i kako ga percipiraju njegovi stanovnici. 

Autori fotografija su: Bart Azare, Barbara Boie, Sven Delport, Anna Marconato, Win Post, Joachim Selvais, Charles Six, Wouter Spitters, Willem Van Besien, Sam Vanoverschelde i Arnout Willems.

Otvorenje je u utorak, 11. rujna u 19 sati u Galeriji Modulor.

 


Povezano