Sretni slučajevi i dobre namjere

srijeda, 29.01.2014. - petak, 21.02.2014.
KIC-slucaj_namjera_640

Gdje se sretni slučaj sreće s dobrom namjerom izložba je članova Savjeta Galerije Forum – Borisa Cvjetanovića, Tine Gverović, Duje Jurića, Božene Končić Badurine, Ivana Kožarića, Siniše Labrovića, Tomislava Pavelića, Slavena Tolja Vlaste Žanić, a koja će biti otvorena od 30. siječnja do 22. veljače.

U znaku programske orijentacije, Galerija Forum, u kojoj je pod novim vodstvom u 2013. godini realizirano pet izložbi, predstavlja članove njezina Savjeta, nastavljajući tako u novim okolnostima izvorno samoupravnu ideju da umjetnici svoju galeriju sami vode i u njoj izlažu, što je naime i bila praksa u Forumu u doba njegovih početaka.

Posrijedi su redom eminentni umjetnici, koji se međusobno razlikuju i generacijskom pripadnošću, i djelatnim medijima, i individualnim poetikama. Pa ipak, ono što dijele upravo je vizija Galerije kao originalnog i otvorenog mjesta komunikacije umjetnosti, i to iz dana u dan: staklenom membranom otvorena gradu i njegovoj svakodnevici, ona teži u sebe uvući svijet života ili pak sama iskoračiti u njega, podržavajući intenzivno pulsiranje na relaciji umjetnost– – socijalna okolina.

Premda, dakle, poetički i medijski različiti, i sami izloženi radovi umjetnika – članova zastupaju jedan stav prema umjetnosti, koji aktivno učešće pretpostavlja udivljenju, intimni poticaj – konvencionalnom kanonu, misaonost – spektaklu, poetsku sugestiju – glasnoj paroli. U galerijskom prostoru smješteni na način da aktiviraju potencijal tog izvanrednog interijera, oni će kroz vrijeme trajanja izložbe tražiti svoju publiku, apostrofirajući pritom upravo Galeriju Forum kao točku gdje se sretni slučaj izvana sreće s dobrom namjerom iznutra.

Kustosica izložbe je Ivana Mance.


Povezano