Prostor osobnog umjetničkog kretanja

nedjelja, 04.09.2016. - četvrtak, 08.09.2016.
Mio_Hanaoka_Frontier_NonCountry_630

Od 5. do 9. rujna u Galeriji Greta održava se izložba Tradicija u suvremenom kontekstu, na kojoj su prikazani radovi 17 hrvatskih i francuskih umjetnika koji su nastali na sedmodnevnoj rezidenciji u Vugrovcu.

Dio radova prilagođenih za vanjski prostor bio je prikazan 2. rujna na Gornjem gradu (Šetalište Stross i Park Bele IV).

Izložba Tradicija u suvremenom kontekstu peta je u nizu izložbi zajedništva umjetnika iz Francuske i Hrvatske koji su tijekom  četiri godine suradnje, kroz izložbe stvarali nove vrijednosti. Svaki put iznova propitujući prostor osobnog umjetničkog kretanja. Jedan dio umjetnika je  tijekom sedam dana rezidencije stvarao Land Art i Site specific uratke u impresivnom prirodnom krajoliku Donjeg Vugrovca okruženi kulturnim spomenicima iz 18. st. dok se drugi dio umjetnika predstavio “klasičnim” medijem (slikarstvo, skulptura i crtež) u zatvorenom, galerijskom prostoru.

Izlažu četvero francuskih (Marie Dekerle, Mio Hanaoka, Vanessa Ancelot i Anthony Chatain) i trinaest hrvatskih likovnih umjetnika (Krunislav Stojanovski, Vesna Šantak, Toni Franović, Danko Friščić, Renata Ladović Meštrović, Zvjezdana Jembrih, Davor Mezak, Vedran Karadža, Lovro Lapuh, Duje Medić, Paula Banić, Nina Iris Bešlić i Iris Bondora).


Povezano