Promatrač i prostor izlaganja

ponedjeljak, 19.12.2011. - srijeda, 04.01.2012.
goran_skofic_fronta_480
“U novom projektu vizualno, koncepcijski i prostorno razvija neke od elemenata koje je postavio u prethodnoj seriji radova, koji se u širem kontekstu nadovezuju na istraživanja postavljena u nizu ranijih radova. Međutim, Front(a) donosi nešto drugačije odnose, usmjerena je na prostor izlaganja i na percepciju promatrača. Prostorna organizacija videoprojekcije i njezinih auditivnih elementa – uključivanje zvuka kao formativnog elementa, ključni su nositelji novoga djela, u kojemu umjetnik radi na intenziviranju doživlja. I u ovom radu Škofić poseže za isprobanom taktikom korištenja vlastitog lika. Upotrebom crno bijele slike i hibridnog zvuka, pratimo slike vojske i vojnika, kolone, parade, prizorima koji kontinuirano teku, prolaze kadrom, predstavljajući masu uniformiranih tijela kao reprezentaciju moći”.  
Branka Benčić, iz predgovora kataloga
Goran Škofić rođen je 1979. godine u Puli. Bavi se  videom, fotografijom, te multimedijalnim instalacijama. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, na Odsjeku za film i video u klasi prof. Dana Okija. U Puli je završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u klasi prof. Ivana Obrovca. Za svoj rad nagrađen je nagradom Radoslav Putar – za umjetnike do 35 godina. Boravio je na umjetničkim rezidencijama ISCP u New Yorku, AirAntwerpen u Belgiji te FAAP u São Paulu. Predstavljao je Hrvatsku na Bijenalu mladih Europe i Mediterana, 2009. godine. Izlagao je na više izložbi i festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je HDLU-a Istre i HZSU-a. 

Otvorenje izložbe je zakazano za utorak, 20. prosinca u 20 sati, a ista ostaje otvorena do 5. siječnja 2012. Radno vrijeme galerije je od 16 do 20 sati. Vikendom i praznicima galerija je zatvorena.

 


Povezano