Priča o intimnom kolapsu

Galerija Močvara
četvrtak, 28.02.2019. - četvrtak, 07.03.2019.
Schwestern Sisters Schwestern Sisters

Galerija Močvara u Maloj dvorani Jedinstva organizira izložbu Dance with the Devil, suradnju kolektiva Schwestern Sisters i Ittah Yoda. 

Topljenje ledenjaka odašilje prilično jasnu poruku čije nas dalekosežne posljedice ostavljaju indiferentnima. Tijelo pak koje šalje prijeteće signale ponekad smo u stanju ignorirati jednako dugo kao i otapanje Larsena C. Članice kolektiva Schwestern Sisters (Tea i Marta Stražičić) s umjetničkim dvojcem Ittah Yoda (Virgile Ittah i Kai Yoda) kroz video animaciju, skulpture i videoigru kreiraju smrznuti distopijski ambijent koji istovremeno djeluje privlačno i nelagodno. Ispod slojeva leda krije se narativ koji otkriva priču o intimnom kolapsu. Emocionalni burn-out zarobljen je u ledenjaku po kojem se kliže kompjuterski generiran lik bez nekog zacrtanog cilja. Progres u ovom slučaju ne vodi napredovanju budući da preživljavanje postaje jedina misija. 

Otvorenje izložbe je 1. ožujka u 20 sati, a izložba će biti otvorena svakoga dana od 16 do 20 sati zaključno s 8. ožujkom.


Povezano