Nestalnost gradskih prostora

ponedjeljak, 16.10.2017. - ponedjeljak, 20.11.2017.
efemeropolis_WEB

U srijedu, 18. listopada, u 19 sati u novom prostoru Galerije Škola u Splitu (Fausta Vrančića 15) održava se otvorenje izložbe Efemeropolis riječkog umjetnika Igora Eškinje.

U utorak, 17. listopada u 12 sati održat će se razgovor s umjetnikom i predstavljanje njegovog umjetničkog rada u starom prostoru Galerije na drugom katu Škole likovnih umjetnosti.

Dvije su osnovne teme koje umjetnik kroz izloženu instalaciju artikulira – specifičnost prostorne, ali i socijalne organizacije čovjekova stanovanja i pojam vremena odnosno prolaznosti. Eškinja svoj grad konstruira od poluprozirnih zastora na kojima se naziru otisnute fotografije stambenih višekatnica. Zastori postavljeni unutar galerije poput arhitektonskih elemenata mijenjaju smjer kretanja posjetitelja te uvjetuju postepeno otkrivanje novog dinamičnog odnosa umjetničkog rada i prostora u kojemu je postavljen.

Igor Eškinja je vizualni umjetnik rođen u Rijeci 1975. godine. Diplomirao je slikarstvo 2002. godine na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Radi u medijima instalacije, crteža i fotografije. Izlagao je na brojim izložbama u Hrvatskoj i svijetu. Živi i radi u Rijeci, gdje predaje na Akademiji primijenjenih umjetnosti.

Izložba je otvorena do 21. studenog.


Povezano