Lice popularne muzike

nedjelja, 19.10.2014. - subota, 29.11.2014.
jugoton_630

Multimedijska izložba o vizualnoj i pop kulturi te tehnologiji, produkciji i proizvodnji najveće diskografske kuće bivše Jugoslavije održava se u suradnji umjetničke organizacije Kultura umjetnosti i Tehničkog muzeja u Zagrebu. Kroz primjere dizajna, arhitekture, vizualnih umjetnosti i prikaz tehnološkog procesa od snimanja do proizvodnje pokazuje se odijelo i lice popularne muzike. 

Na izložbi će biti prikazan veliki broj omotnica gramofonskih ploča, plakata, fotografija, originalnih skica i radova domaćih i stranih autora. Biti će izloženi znakovi i logotipovi; arhitektonski planovi, nacrti Jugotonovih tvorničkih prostora i trgovina te drugi materijali poput odluka radničkog savjeta, knjige utisaka, dokumentarnih fotografija. 

Tehnički aspekt izložbe prati proizvodnju nosača zvuka zastupljenu strojevima i uređajima iz bivše tvornice Jugoton kojima se predstavlja proces od snimanja preko proizvodnje do reprodukcije nosača zvuka, a koji se, kao nacionalna baština, čuvaju u zbirkama Tehničkog muzeja. Uz izložbu je otisnut bogato opremljen katalog, a Croatia Records objavio je CD box – reizdanje 9 originalnih EP singlova domaće pop-rock glazbe 1960-ih godina, čija će promocija biti na otvorenju izložbe.

Izložba će biti otvorena u Tehničkom muzeju u Zagrebu, od 20. listopada do 30. studenog.


Povezano