Istraživanje frekvencijskih polja

utorak, 23.09.2014. - srijeda, 24.09.2014.
lojic_frekvencije_630

“Frekvencije su događaj nastao iz dijaloga dvaju radova koji istražuju frekencijska polja, od vizualnih i zvučnih do nevidjljivih i nečujnih te otvara pitanje o količini frekvencija koje poimamo kroz sva naša osjetila. Hrvoslava istražuje razgovor radijskih polja, dok Luana mapira tijelom frekevencije koje putuju od kamere do prijemnika. Paralelne izvedbe prožimaju se stvarajući treću formu, otvorenu i promijenjivu: zvuk koji nije pjesma, i pokret koji nije ples”, stoji u najavi izložbe.

Hrvoslava Brkušić rođena je 1982 godine. Diplomirala je filmsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i magistrirala na Odsjeku za nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je stipendija na Royal Academy Ulster, Belfast. Kao montažerka radila je na niz dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova. Dio je projekta Corners of Europe i Gazing and Dancing.

Luana Lojić rođena je 1991. u Puli. Trenutno na posljednjoj godini diplomskog studija Novih Medija ALU u Zagrebu. Bavi se primijenjenom biofilijom, tj poezijom za kamenje, živim instalacijama, videom i live act-om. Dobitnica je prve nagrade na festivalu Vizura Aperta. Osnivačica je viralno-performativnog dua Agrippina Tapijetto, umjetničke organizacije za intedisciplinarno djelovanje znanosti i umjetnosti Ljubavnice, te članica Biohackerskog Instituta UR.

Izvedbe su zakazane za srijedu, 24. rujna u 18, 19 i 20 sati te u četvrtak, 25. rujna u 18 sati


Povezano