Interakcije čovjeka s drugim ljudima i životinjama

petak, 17.11.2017. - petak, 24.11.2017.
skc_galerija_630

U subotu, 18. studenog u MMSU, kompleks Rikard Benčić (Kuhinja / Kitchen), u 20 sati otvorenje je izložbe Anje Leko, Svjetslosna bića. Izložba se predstavlja u sklopu programa Zvučni zid Studentskog Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC).

Svjetlonosna bića rad je nastao istraživanjem i proučavanjem čovjekova ponašanja, njegova odnosa prema drugima, prema životinjama, prirodi; njegovih emocija, nagona, želja. Anja Leko se, kreirajući svjetleće antropomorfne skulpture ljudskoga tijela sa životinjskim glavama jelena, krave i psa, načinjene od transparentnog pleksiglasa, bavi s nekoliko segmenata čovjekova bivanja: a) vezama čovjeka i životinje, njihovim sličnostima i razlikama, b) povratku čovjeka prirodi, njegovu odnosu s prirodom i svemirom te c) analizom interakcije čovjeka s drugim ljudima i životinjama.

Probijanje zvučnog zida, napuštanje je sigurne zone obrazovanja i početaka karijere mladih umjetnika koji su još uvijek nepoznati široj umjetničkoj sceni. Samostalna izložba omogućuje im adekvatnu prezentaciju javnosti kao i stjecanje određenog iskustva. S druge strane, šira javnost stječe uvid u nove energije i aktualnosti koje su itekako bitne za probijanje zajedničkog kreativnog zida. Programom se pokušava i razviti interes studentske populacije za izlagačke prakse.

Izložbu je moguće pogledati do 25. studenog, od 11 do 20 sati.


Povezano