Darija Žmak Kunić: Znoj, suze ili more

Dubrovnik, Galerija Flora
srijeda, 29.05.2024. - subota, 08.06.2024.
FOTO: Galerija Flora / Facebook

U srijedu, 29. svibnja u 19 sati, otvara se izložba Znoj, suze ili more multimedijalne umjetnice Darije Žmak Kunić u Medijateci galerije Flora u Dubrovniku.

U pregdgovoru izložbi Katerina Jovanović piše: “Uslijed gubitka majke, osobe koja joj je značajno obilježila život, Darija se upušta u katarzične procese koji će rezultirati uspostavljanjem novih umjetničkih vrijednosti upisanih u majčine tkanine koje ostaju trajna reminiscencija na majčine dodire, postojanje.” Prema Jovanović, Darija Žmak Kunić kroz svoj umjetnički rad suočavanje s vlastitom boli preobražava u “iscjeljujuću praksu trganja, vezanja, pletenja, bojanja koje to emotivno nasljeđe pretvara u suptilne akvarele, umjetničke objekte i video instalaciju”.

Darija Žmak Kunić (1978., Rijeka) je multimedijalna umjetnica koji stvara u području skulpture, crteža, akvarela, umjetničkog objekta, instalacije i videoinstalacije. Istraživanje osobnosti, identiteta, memorije i individualne mitologije, često je njezinim radovima izraženo interaktivno te posredstvom više medija. Od 2000. godine kontinuirano izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. S radom Mjesečarke 2009. sudjeluje kao hrvatska predstavnica u području vizualnih umjetnosti na 14. bijenalu mladih Europe i Mediterana u Skoplju.

Više informacija o izložbi možete pronaći na ovoj poveznici.
Povezano