Bilo jednom u sadašnjosti

utorak, 06.12.2011. - subota, 17.12.2011.
Bilo jednom u sadasnjosti_500

Izložba  Bilo jednom u sadašnjosti: once upon a present je rezultat suradnje udruge Slobodne veze s nezavisnom kustosicom iz Moskve Elenom Yaichnikovom i predstavlja mlađu generaciju ruskih suvremenih umjetnika čije radove do sada nismo imali prilike vidjeti. 

Posljednja velika izložba koja je pokušala iscrtati smjer kretanja suvremene umjetnosti Rusije bila je Sustav koordinata iz 2004. godine u organizaciji MSU-a. Ta je izložba bila presjek onoga što se tada događalo u Rusiji, na umjetničkom polju, kroz predstavljanje etabliranih umjetnika okupljenih, uglavnom, oko velikih moskovskih galerija. 

Izložba Bilo jednom u sadašnjosti ima nešto drugačiji pristup, organizacijski i konceptualno. Rezultat je suradnje nezavisnih kustosa/kulturnih radnika uspostavljene oko mreže kustoske škole Le Magasin u Grenobleu, a nastavlja se na dosadašnje istočnoeuropske suradnje koje udruga Slobodne veze ostvaruje od 2008. Opsegom je neusporedivo manja od Sustava koordinata te predstavlja samo isječak, jedan mogući pogled na rusku umjetnost kada se svjetla ugase.

Sudjeluju umjetnici: Victor Alimpiev, Irina Korina, Sergey Sapozhnikov, The Factory of Found Clothes (FFC), Arseniy Zhilyaev i ZAIBI group

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, a logistički su je podržali Studentski centar u Zagrebu i Europska kulturna fondacija (ECF).

Otvorenje je u srijedu, 7. prosinca u 20 sati i ostaje otvorena do 18. prosinca.

 


Povezano