House of Flamingo

Pula, DC Rojc
petak, 16.06.2023. - subota, 17.06.2023.
House of Flamingo / Facebook

U sklopu programa obilježavanja Mjeseca ponosa u organizaciji udruge Proces u Puli gostuje queer umjetnčki kolektiv House of Flamingo.

U petak, 16. lipnja s početkom u 21 sat održava se projekcija filma Čopor pičića i razgovor s redateljicom Paulom Skelin i članicama kolektiva. Film prati kolektiv na njihovoj prvoj izvedbenoj turneji nakon više od godinu dana izbivanja s pozornica, a koja je objedinila tri grada: Split, Zagreb i Pulu. Kombinacijom snimki s nastupa uživo, dokumentiranih intimnih trenutaka povezivanja u backstageu te ispovjednih i iskrenih komentara najužih članova kolektiva o svom queer i izvedbenom identitetu film pruža jedinstveni uvid u njihove osobnosti, odnose, aspiracije i hektično ludilo koje prati svaki izlazak na pozornicu.

Ulaz na projekciju je besplatan, a više o filmu možete pročitati u osvrtu Mihaela Željka Crnčeca.

U subotu, 17. lipnja, s početkom u 21 sat, u unutrašnjem dovrištu Rojca održat će se drag umjetnički nastup kolektiva House of Flamingo. Riječ je o programu koji stvara siguran prostor LGBTIQ+ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih protesta dana unutar godine, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi i kvalitetnog zvuka. Sam performans svojevrsni je odgovor na manjak queer izvedbenih programa diljem RH, te omogućuju stvaranje platforme za daljnji razvoj i vidljivost queer umjetnosti i identiteta u javnom i kulturnom prostoru.


Povezano