Panorama novog europskog kratkog metra

utorak, 23.10.2018. - utorak, 23.10.2018.
wannabe_jannis_lenz_630

Wannabe (2017.), r.: Jannis Lenz

U srijedu, 24. listopada u 20 sati u Zelenoj dvorani u Zaboku održava se prva večer u sklopu projekcija Kratko je bitno, programa kratkog filma Europske filmske akademije koji će se održavati jednom mjesečno od listopada do prosinca. 

Riječ je o programu koji putuje diljem Europe i šire sa svrhom da publici predstavi kandidate za Europsku filmsku nagradu. Program kratkih filmova nominiranih za Europsku filmsku nagradu raznolika je panorama suvremenih mladih europskih filmaša. Ovogodišnji se program sastoji od filmova iz Austrije, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Portugala, Rumunjske, Španjolske, Švedske, Švicarske, Nizozemske, Turske i Velike Britanije. Članovi Europske filmske akademije izabrali su španjolski film Timecode redatelja Juanja Giméneza za najbolji film u najvećem broju kategorija. Program je prvi put prikazan na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu.

U sklopu prve večeri bit će prikazani filmovi Sve za slavu Jannisa Lenza, Mladići pred prozorima Loukianosa Moshonasa, Razbaštinjen Laure Ferrés, Copa-Loca Christosa Massalasa i Ljubav Réke Bucsi.


Povezano