O ljudima i psima

utorak, 14.04.2015. - srijeda, 29.04.2015.
Bijeli Bog

Kornél Mundruczó, Bijeli Bog

Napeti danski triler Druga šansa u režiji Susanne Bier donosi priču o detektivskom paru koje iznenadni zadatak neočekivano izbaci iz rutinske svakodnevice, a Bijeli Bog mađarska je drama redatelja Kornéla Mundruczóa o društvu i onima koje ono mora zaštititi – slabije od sebe.

Detektivi i najbolji prijatelji Andreas i Simon vode različite živote. Andreas se smirio s lijepom ženom i sinom dok se Simon, nedavno razveden, uglavnom opija u lokalnom strip klubu. No, sve se promijeni kada dobiju zadatak, smiriti svađu para narkomana i tako se upletu u krug nasilja i droge. Izgledalo je kao rutinski zadatak sve dok Andreas u ormaru nije našao uplakanog sina narkomanskog para. Šokantno, potresno i napeto, ovo je drama o ljudima koji žive u nemogućim uvjetima. Izvanrednu dramu nagrađenu Oscarom za najbolji film na stranom jeziku, U boljem svijetu Susanne Bier, imala je prilike pogledati i riječka publika 2011. godine u Art-kinu Croatia. Danski triler Druga šansa na repertoaru je Art-kina od 15. travnja.

Nagrađivana mađarska drama Bijeli Bog na repertoaru je Art-kina od 16. travnja. Lili je 13-godišnje dijete rastavljenih roditelja, koju majka ostavlja s ocem na nekoliko mjeseci. Lili ima psa mješanca Hagena koji, nakon nekoliko pokušaja da ga zaštiti, ostaje na ulici. Očajnički se boreći da preživi, beskućnik Hagen proživljava mučne trenutke, dok paralelno pratimo Lili koja proživljava burne tinejdžerske godine. Na kraju se opet sretnu. Bijeli Bog je nagrađen prošle godine na filmskom festivalu u Cannesu s dvije nagrade.

Detaljan program možete pronaći ovdje


Povezano