Nova europska produkcija kratkog metra

utorak, 11.12.2018. - utorak, 11.12.2018.
svedska_plaza_630

Tučnjava na švedskoj plaži!! (2016.), r.: Simon Vahlne

U srijedu, 12. prosinca u 20 sati u Zelenoj dvorani u Zaboku održava se treća, finalna večer u sklopu projekcija Kratko je bitno, programa kratkog filma Europske filmske akademije koji se održavao jednom mjesečno, od listopada do prosinca. 

Riječ je o programu koji putuje diljem Europe i šire sa svrhom da publici predstavi kandidate za Europsku filmsku nagradu. Program kratkih filmova nominiranih za Europsku filmsku nagradu raznolika je panorama suvremenih mladih europskih filmaša. Ovogodišnji se program sastoji od filmova iz Austrije, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Portugala, Rumunjske, Španjolske, Švedske, Švicarske, Nizozemske, Turske i Velike Britanije. Članovi Europske filmske akademije izabrali su španjolski film Vremenski kod redatelja Juanja Giméneza za najbolji film u najvećem broju kategorija. Program je prvi put prikazan na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu.

U sklopu finalne večeri bit će prikazani filmovi Tučnjava na švedskoj plaži!! Simona Vahlnea (Švedska), Tulum Andree Harkin (Irska), Pisano/nepisano Adriana Silișteanua (Rumunjska), Ružna mačka Redbeara Eastermana i Nikite Diakur (Njemačka) i Umjetni humori Gabriela Abrantesa (Portugal).


Povezano