Nedžad Begović u Dokukinu

četvrtak, 12.04.2012. - četvrtak, 12.04.2012.
nedzad_begovic_630

Ovaj petak 13. travnja u Dokukinu gostuje sarajevski redatelj Nedžad Begović koji je 2006. osvojio nagradu publike i žirija na 2. ZagrebDoxu za film Sasvim lično. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu Tribeca, a 2006. je bio i službeni BIH kandidat za Oscara.  U petak u 19 sati imate priliku pogledati ovaj film na velikom platnu malog kina za dokumentarce, a nakon projekcije porazgovarati sredateljem. 

Njegov najnoviji Film mobitelom već je obišao važne festivale, a na posljednjem Sarajevo Film Festivalu osvojio je Srce Sarajeva za najbolji dokumentarac. U njemu autor na vrlo zabavan način ispituje umjetničke slobode unutar tehničkog ograničenja mobitela. Osim što je to prva dugometražna uspješnica u potpunosti snimljena mobitelom, ovo je prije svega film o brizi, ljubavi i pripadanju. Film mobitelom možete pogledati u petak u 21 sat, a nakon projekcije ostanite na razgovoru s redateljem.

U petak ćete u Dokukinu moći pogledati i njegov kratki film Teretli pos’o te serijal kratkih doksa snimljeni za vrijeme opsade Sarajeva. Film mobitelom i Sasvim lično nastavljaju igrati na repertoaru i sljedećih dana.

Ulaz na svaku projekciju je 20 kuna, a za obje možete rezervirati zajedničku ulaznicu po cijeni od 30 kuna.

 


Povezano