Mladi europski autori kratkog metra

utorak, 27.11.2018. - utorak, 27.11.2018.
oko_stadiona_gariglio_630

Oko stadiona (2016.), r.: Matteo Gariglio

U srijedu, 28. studenog u 20 sati u Zelenoj dvorani u Zaboku održava se druga večer u sklopu projekcija Kratko je bitno, programa kratkog filma Europske filmske akademije koji se održava jednom mjesečno od listopada do prosinca. 

Riječ je o programu koji putuje diljem Europe i šire sa svrhom da publici predstavi kandidate za Europsku filmsku nagradu. Program kratkih filmova nominiranih za Europsku filmsku nagradu raznolika je panorama suvremenih mladih europskih filmaša. Ovogodišnji se program sastoji od filmova iz Austrije, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Irske, Portugala, Rumunjske, Španjolske, Švedske, Švicarske, Nizozemske, Turske i Velike Britanije. Članovi Europske filmske akademije izabrali su španjolski film Vremenski kod redatelja Juanja Giméneza za najbolji film u najvećem broju kategorija. Program je prvi put prikazan na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu.

U sklopu druge večeri bit će prikazani filmovi Oko stadiona Mattea Gariglija (Argentina), Krug Rûken Tekeş (Turska), Neba informacija dvojca Metahaven (Daniel van der Velden i Vinca Kruk, Nizozemska), Sve će biti u redu Céline Devaux (Francuska) i Vremenski kod Juanja Giméneza (Španjolska).


Povezano