Iscjeljujući domovi

petak, 07.02.2014. -
healing_homes_630

Udruga Ludruga, Centar za kulturu Trešnjeka i studentice Socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu organiziraju projekciju dokumentarnog filma Daniela Macklera Iscjeljujući domovi. Projekcija nakon koje je organizirana i tribina održat će se u subotu, 8. veljače u 18 sati, u Galeriji Modulor, Park Stara Trešnjevka 1.

Film Iscjeljujući domovi prati rad Fondacije za oporavak u obiteljima u Göteborgu u Švedskoj – programa koji u doba koktela mnogobrojnih lijekova i doživotnih psihijatrijskih dijagnoza, pomaže ljudima da se oporave – uglavnom bez lijekova. Organizacija s više od 20 godina iskustva smješta osobe kod kojih je zakazala tradicionalna psihijatrijska pomoć, u udomiteljske obitelji na švedskom selu gdje počinju putovanje u potpuno novi život. 

Prezentaciju i diskusiju s posebnim fokusom na pitanja – podrške, nade u oporavak i svjetskih primjera dobre prakse liječenja unutar obiteljskih zajednica vodit će buduće mlade stručnjakinje s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakluteta, ujedno i volonterke Ludruge. Ulaz je slobodan, a zbog ograničenog broja mjesta svoj dolazak možete najaviti putem elektroničke pošte


Povezano