Hall of Fame: Giacomovo ljeto

srijeda, 16.04.2014. - srijeda, 16.04.2014.
giacomo_630

U suradnji s Francuskim Institutom posljednje izdanje programa Hall of Fame donosi Giacomovo ljeto, film koji je osvojio nagradu Zlatni leopard za autore današnjice u Locarnu 2011. Kao gošće posljednjeg ovogodišnjeg izdanja Hall of Famea Dokukino će ugostiti dokumentaristice Hrvoslavu Brkušić i Evu Kraljević.

Devetnaestogodišnji Giacomo, gluh od rođenja, i šesnaestogodišnja Stefania, njegova prijateljica iz djetinjstva, dolaze do rijeke na piknik. Kao u začaranoj bajci, izgube se u šumi i nađu se na prekrasnom mjestu, sami i slobodni, toga poslijepodneva koje kao da traje čitavo ljeto. 

Hrvoslava Brkušić je magistrirala montažu na ADU u Zagrebu, a umjetnički se izražava kroz različite medije – film i video, zvučne instalacije i live nastupe. Eva Kraljević, snimateljica i fotografkinja radila je na velikom broju nagrađivanih dokumentaraca, a trenutno završava svoj redateljski debi Mia, ja i kromosom viška koji je osvojio nagradu HBO Adria na Docu Rough Cut Boutiqueu, programu Sarajevo Film Festivala namijenjenom razvoju dokumentarnih projekata.

Film će biti prikazan u Dokukinu Grič u četvrtak 17. travnja, s početkom u 21 sat.

 


Povezano