Filmske mutacije

Zagrb, Kino Kinoteka i ADU
četvrtak, 25.01.2024. - subota, 27.01.2024.

Od četvrtka, 25. siječnja, nastavlja se zimsko izdanje Filmskih mutacija s još tri programska dana u Kinu Kinoteka. Raspored svih projekcija možete pronaći ovdje.

U petak, 26. siječnja, na programu sudjeluje i Albert Serra, katalonski filmski, izvedbeni i vizualni umjetnik i filmski autor. Otpor filma i estetika digitalne prisutnosti u radu s (ne)glumcima i drugim protagonistima u Serrinom specifičnom procesu snimanja i montaže te proizvodnje začudne performativnosti tema je njegova masterclassa Gubljenje kontrole: Digitalna revolucija, koji će održati na ADU u 17 sati. Dva komplementarna filma, Pacifiction i Être Resistances, bit će prikazana 26. i 27. siječnja u kinu Kinoteka.

Za otvaranje i zatvaranje siječanjskog programa Tanja Vrvilo, organizatorica festivala, najavila je i “dvije snažne filmske geste: posljednji film Jean-Luca Godarda Najava filma koji nikada neće postojati: Lažni ratovi i novi film najradikalnijeg autora, teoretičara i političkog zatvorenika japanskog revolucionarnog filma Masaoa Adachija Revolucija+1“.


Povezano