Djeca s planine Napf

utorak, 10.06.2014. - četvrtak, 12.06.2014.
Children_from_mount_naph_630

Djeca s planine Napf redateljice Alice Schmid, u distribuciji Restart labela, priča je o jednom sasvim drugačijem odrastanju, na planini s popisa UNESCO-ove prirodne baštine, u svijetu bez računala i interneta gdje se za dopisivanje još uvijek koristi papir i olovka. Školarci u bogatoj Švicarskoj svakog dana deset kilometara pješače do škole, nisu opsjednuta Facebookom, a omiljene igre su im one u prirodi. Uz to, ova djeca suvereno upravljaju svim poljoprivrednim strojevima, pomažu na farmama svojih roditelja i žive život koji je gradskoj djeci potpuno nezamisliv.

Priča nas vodi od farme do farme i upoznaje s izoliranim, ali zaštićenim životom, a kroz iskustva djece doživljavamo što znači kad se odjednom pojavi vuk ili jastreb i zgrabi kokoš ili kako se djeca suočavaju sa surovim hirovima vremena.

Redateljica Alice Schmid godinu dana živjela je u nestvarnom pejzažu oko sela Romoos, fokusirajući se na specifične detalje koje tamošnji život čine tako posebnim. Mističnost planini Napf daju i sveprisutne legende koje kažu da se grmljavina zapravo stvara u obližnjem ponoru Aenziloch, a svemu tome kumuju i drevni demoni. 

Film je na rasporedu Dokukina Grič od 11. do 13. lipnja u 19 satiPovezano